Ürün Numarası: 118335

Piguet Tezhip Koleksiyonu Harem’s Dream Special Edition

Müşteri Yorumları (0)

Dolma Kalemler

Piguet Tezhip Koleksiyonu Harem’s Dream Special Edition

Türk veya Osmanlı tezhipleri; Osmanlı minyatürünün figüratif temalarının aksine, kitap veya albüm sayfalarını, herhangi bir suret veya tasvir olmayan, gerçek altın suyu ve çeşitli boyalarla süsleme sanatıdır. Tezhip Türkçede “altınla süsleme” anlamına da gelir.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Tezhipli el yazmaları Padişah veya saray yöneticileri tarafından yaptırılırdı. Topkapı Sarayı’nda bu yazmalar minyatür ve tezhip sanatçılarının atölyesi olan Nakkaşhane’de çalışan sanatçılar tarafından üretilmiştir. Hem dini hem de dini olmayan kitaplar, Hat levhaları, şiirler veya atasözlerinden oluşan beyitler Osmanlı tarihi boyunca hep Tezhiple süslenmiştir.

Piguet, 2 yıl süren bir hazırlık sürecinden sonra Türk Müzehhip Elif Nur Cihan Gülen ile birlikte Tezhip Koleksiyonu’nu kalem severlerle buluşturuyor. Sanatsever bir marka olarak Japon Maki-e, Türk Tezhip, Fransız Rokoko ve daha pek çok geleneksel süsleme sanatını destekleyen Piguet Genève, kalem gövdelerini Tezhip sanatı ile süsleyerek dünyada bugüne kadar denenmemiş bir yöntemi de gerçekleştirmiş oluyor.

Piguet’in Tezhip Koleksiyonu’ndaki her bir kalem el yapımı olup, Tezhip süslemeleri 24 ayar gerçek altın varak üzerine yapılmıştır. Ve tüm eserler sanatçı tarafından çok özel bir yöntemle cilalanmıştır. Her biri bir sanat eseri olan Piguet Tezhip kalemleri tüm dünya ile birlikte aynı anda Türkiye satışa sunulmuştur.
 

Gövde – REÇİNE,

Kapak Tipi – Dönerek açılan

Uyumlu mürekkepler ve yedekler – Şişelenmiş mürekkepler, Standart uluslararası kartuşlar,

Dolum Mekanizması – Kartuş, konvertör,

Uç – Medium, Boyut – 6 Numara,

Uç Rengi – İki ton Gümüş/ Altın,

Uç Malzemesi – 18 ayar has Altın (Cartier marka),

Kaplama – Altın,

Çap (Gövde) – 15mm,

Çap (Kapak) – 16mm,

Uzunluk (Gövde) – 129mm,

Uzunluk (Kapak) – 64mm,

Uzunluk (Uç) – 22mm,

Uzunluk (Toplam Kapalı) – 145mm,

Ağırlık (Vücut) – 28g,

Ağırlık (Kapak) – 27g,

Ağırlık (Genel) – 56g,

Maksimum Mürekkep Kapasitesi (Kartuş) – 1.08ml,

Maksimum Mürekkep Kapasitesi (Dönüştürücü) – 1.05ml.

  • Bizi Takip Edin