Ürün Numarası: 117707

Pelikan M900 Toledo Dolma Kalem 18 Ayar Uç ve Altın İşlemeli Medium

Müşteri Yorumları (0)
57.000,00
Özel İndirimler % 15 48.450,00 TL

Dolma Kalemler

Pelikan M900 Toledo Dolma Kalem 18 Ayar Uç ve Altın İşlemeli Medium 

İspanyol stilinde çok değerli bir sanat eseri Şam çeliğiyle çalışma sanatının binlerce yıllık bir geçmişi bulunmakta. Bu sanat dalında, çelik ya da demir eşyaların yüzeyi oymalarla süslenir.

Sonra desenler üzerine ince bir altın levha yerleştirilir ve bu altın levha çekiç yardımıyla eşyaya iyice yapıştırılır. Bu yeni kabartma desenin daha iyi ortaya çıkması için de eşya yaklaşık 800oC’ye kadar ısıtılır.

Bu şekilde çeliğin yüzeyi oksitlenir ve kararır, altın ise parlamaya devam eder. Bu teknik Araplarla beraber İspanya’ya taşınmış ve yüzyıllar içinde, özellikle İspanya’nın Toledo şehrinde daha da mükemmeleştirilmiştir.

1931 yılında Pelikan bu tekniği kendi Toledo modeline o kadar büyük bir başarıyla uyguladı ki, bu tasarım yıllar geçmesine rağmen neredeyse hiç değişmeden kalabildi.

Bugün bu kalemin dekoratif gövdesi tek parça Sterling gümüşünden yapılmakta. Kalem, her bir evresi büyük bir itinayla yapılan çeşitli aşamalardan geçerek, üzerindeki motifin altınla (ya da gümüşüi bir görünüm kazanması için platinle) kaplanma evresine gelir.

Her bir Toledo dolmakalemi Almanya’da, ayrı ayrı birer şaheser olarak yapılmaktadır. Zira üzerlerindeki oyma motifler, tek tek elle işlenmekte, her bir pelikanın tüyüne ayrı ayrı dokunulmaktadır.

Çok fazla emek gerektirdiğinden, bir ayda bu kalemlerden ancak 200 tane yapılabilmektedir. Kapak, ön ve uç parça yüksek kalite siyah reçineden yapılmıştır.

Eğer bir Toledo dolmakaleminiz varsa, elinizde bir sanat eserini ve tarihten küçük bir kesiti tutuyorsunuz demektir.

Uç Kalınlığı:   Medium

Uç: 18 ayar Altın

Özel kutusu ile birlikte sunulmaktadır.

 

  • Bizi Takip Edin