Ürün Numarası: 114020

Graf von Faber-Castell Yılın Kalemi 2020 Sparta Black Dolma Kalem 145190

Müşteri Yorumları (0)

Dolma Kalemler

Graf von Faber-Castell Yılın Kalemi 2020 Sparta Black Dolma Kalem 145190

 

· Tanrılar ve Kahramanlar

· 2003'teki ilk baskısından bu yana, Yılın Kalemi, güzel yazı kültürü bilenleri arasında özel bir statü kazanmıştır. Her sınırlı sayıda, eylemleri insanlık tarihini şekillendiren çağların ve insanların hikayelerini anlatıyor. 2020 Yılı Kalemi, Spartalı Yunan kahramanlarından ve krallarından Leonidas'tan ilham almıştır. Yüzyıllar boyunca, küçük Sparta eyaleti, antik Yunanistan'daki en güçlü askeri güç olmuştur. Spartiates'in disiplini ve üstünlüğü, çocukluktan itibaren sıkı eğitimlerinde edinilen efsanevidir: Agoge - “liderlik, rehberlik, eğitim” anlamına gelir. Spartalı toplum ordu tarafından şekillendirildi, kaderleri tanrılar tarafından belirlendi: cesur Athena, Apollo ve Artemis ile birlikte en önemli tanrı olarak kabul edildi. Bilgelik, strateji ve mücadele için durdu ve aynı zamanda “kentin koruyucusu” olarak saygı gördü.

· Sertleştirilmiş ve mükemmel

· Çocukluğundan beri, her erkek Spartalı sert ve fiziksel olarak zorlu bir eğitim sisteminden geçti. Cesaret, sebat, korkusuzluk ve yoksunluktan yola çıkarak, zamanlarının en iyi savaşçıları olacaklardı. Spartiates olarak Sparta eyaletindeki yönetici azınlık tam vatandaş oldu ve böylece Yunanistan'ın tamamı için savaşçı seçtiler. Kalkan, göğüs plakası, kask ve greaves ile ağır silahlı, yaya olarak savaşa girdiler. Kendi vücut şekillerine uyarlanmış çok pahalı zırhlarını kendileri almak zorunda kaldılar. 2020 Yılın Kalemi, bu zırhın özelliklerini - dayanıklılık, tutuş ve estetik - somutlaştırır. Yazma aletinin rutenyum kaplı ve mat, kumlanmış namlusu üzerindeki 0.35 karatlık yedi kaba elmas, cesur Spartalıların sağlamlığını, gücünü ve benzersizliğini temsil eder.

· Savaşlar, Spartas’ın her türlü rahatlığı yasaklayan amansız antremandaki günün emriydi. Çelik bir zırh, savunması için kullanıldı. Şekli, 2020 Yılı Kalemi'nin ayrıntılı öğütülmüş kavramasına yansır.Savaş ve efsane

· Sparta ile Yunanistan'ı fethetmek isteyen Persler arasındaki büyük savaşlar M.Ö. beşinci yüzyılın başlarında yapıldı. Muazzam Farsça üstünlüğüne rağmen, Yunanlılar yerlerini tuttu - ve yenilmez savaşçıların efsanesi doğdu. Savunmasının temel unsurlarından biri, tek bir bronz parçasından yapılmış kasklarıydı. Arkaik dönemde en yaygın kask türü Korint kaskıydı. Başı korudu ve rakibin gözünü korkutması için gözler ve at kılı için dar, zarif bir yarık vardı. 2020 Yılı Kalemi'nin kapağındaki yaylı klips, Yunan sırt kaskına ve atın boynunun güçlü şekline dayanmaktadır. Son parça gibi, parlak kapak yüksek bir parlaklığa parlatılır.

· Cesaret ve erkeklik

· Yunanistan'ın en güçlü, yenilmez ordusu olarak ünleriyle Spartalılar, 6. yüzyılın ortalarında, Hellenik ve yabancı devletlerde müttefik müttefikleriydi. Thermopylae'deki savaşları dünya çapında ünlüdür. Leonidas, Pers kralı Xerxes'in üstünlüğüyle karşı karşıya kaldı ve geçici olarak sadece 300 Spartalı ile coğrafi bir darboğazda durdurmayı başardı. Cesur savaşçı hayatıyla ilgili cesur çabalarını ödedi - ancak Yunanlıların çoğu zaman içinde çekildi ve ülkeyi savundu. Savaşta, Spartalıların geniş, yuvarlak kalkanları tüm üst gövdeyi koruyabildiklerinden vazgeçilmezdi. Yunan alfabesinin onbirinci harfi olan lambda'nın bulunduğu 2020 Yılı Kalemi'nin sonundaki vernikli kakmaya ilham verdiler.

· Spartalıların savunma kalkanlarındaki Lambda, dayanışmalarını yazma aracının sonunda bir kakma olarak temsil ediyordu; tarihi bir yunan süsü ile süslenmiş - kırılmaz çizgisi ölümsüzlüğü ve sonsuzluğu sembolize ediyor.

· Kesin ve güçlü

· 2020 Yılı Kalemi, Spartalılar tarafından zırh, kısa kılıç ve kalkan üretmek için uygulanan metal işleme sanatına saygıyla yaratıldı. Spartan zırhındaki perçinlere referans olarak, kendine özgü namlusu, elle ayarlanmış birinci sınıf elmaslarla süslenmiş. Yazma araçlarının öğütülmüş, mat kavrama bölgesi vücut anatomisine göre şekillendi savaşçılarının göğüs, bir başvurudur. Fıçıdaki öğütülmüş süslemeler gibi detaylar, Spartalıların koruyucu, kesin olarak savaşan savaş giysisi üzerindeki arkaik kalıpları hatırlatıyor.

· Kesinlikle düzenlenmiş, bu seçkin yazı aracının namlusu üzerindeki kesilmemiş elmaslar, Yunan değerlerini içeriyor: Gurur, azim ve saygınlık. En zor doğal malzeme olarak, elmas kelimesi, “yenilmez” olarak tercüme edilen Yunanca adámas kelimesinden (?δασασ) gelmektedir.

· İrade ve sadakat

· Yunanlılar ve Truva kenti, yıllarca Sparta kralı olan Menelaus'un güzel Helen'i için savaştığı bir savaşta birbirleriyle savaştılar. Cesaret, onur ve sadakat, Lacedaemonian'ların özel nitelikleriydi. Efsanevi dönemleri, 2020 Yılın Kalemi'ne yansır: mat rutenyum kaplı namlu, kavrama, klips ve lambda sembolü, ihtişamını ve zırhlarının karmaşıklığını hatırlatır. Rollerball kaleminin 90 kopyası ve 310 dolma kalem vardır. Faber-Castell Kont Charles tarafından imzalanan bir sertifika, sınırlı sayıda orijinal olduğunu onaylar. Özel yazı gereçleri çok parlak siyah tahta bir kutu içerisinde gelir.

· 2020 Yılı Kalemi, eski Yunanlılar tarafından somutlaştırılan kahramanlık değerleri ile gurur, onur ve sadakat sunar. Düşmüş savaşçılar ölümden sonra bile kahramanlar gibi görüldü.

· Siyah ve Yüksek Karat

· 2020 Yılı Kalemi'nin özel Black Edition'ı, 80 rollerball kalemler ve 270 dolma kalemler ile sınırlıdır. Spartalıların koruyucu elbisesi üzerindeki perçinleri andıran, antrasit renkli metal varil, titanyumdan yapılmış PVD kaplamalı, her biri altı elmastan oluşan yedi sıra halinde 2.1 karattan oluşan 42 kesilmemiş elmas ve öğütülmüş bir desenle süslenmiştir. Kapaktaki yay yüklü klips, Yunan kaskının şeklinden ilham alırken, uçtaki kakma, savaşçıların kalkanlarını bir dayanışma sembolü olarak süsleyen lambda karakterini gösterir. Rutenyum kaplı 18 ayar altın uç, benzersiz bir yazı keyfi vaat ediyor. Antik Yunan zırhlarını çağıran kavrama bölgesi, Sparta ve kahramanlarının efsanesini hayata geçiriyor.

  • Bizi Takip Edin